Конкурси и състезания


„Хлябът в моето семейство“ – конкурс, посветен на празника – Ден на християнското семейство

Малко преди началото на Декември отпразнувахме християнския празник Въведение Богородично. 21 ноември е по-известен у нас като Ден на християнското семейство. Какво щеше да бъде България, ако го нямаше най-важното нещо за всеки от нас – семейството?

Хората се събират у дома около огнището, на чаша вино, топла пита и вкусна гозба, честват – освен празника Въведение Богородично – и здравата връзка помежду си. Масата оставят неразтребена, за да дойде Богородица през нощта, да си хапне и да благослови дома им.

На този ден, народът ни гадае какво ще е времето през цялата следваща година. Ако е топло и слънчево – зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата – богата.

Затова всички заедно споделихме този празник! Малките майстори на печивата демонстрираха способностите си, като не оставиха никого гладен. Напълниха очите, стомахчетата и сърцата на всеки, опитал от вкусните им хлябове.


Всички получиха награди, като част от тях бяха изработени в групите за целодневно обучение, а за другите се погрижиха от Пекарна „Петкови“ и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Долни Дъбник.

А ето ги и несравнимите майстори….


Ученици от СУ „Христо Ботев“ взеха участие в общински конкурс за рисунка на тема „Да помним нашите будители“, организиран от МКБППМН при Община Долни Дъбник

Учениците получиха грамоти за достойното си представяне.

Картини, изрисувани от ученици на СУ „Христо Ботев“ – гр. Долни Дъбник