Галерия

Ден на отворените врати в СУ „Христо Ботев“

На 6 април 2023 г. на гости в нашето училище бяха ученици от четвъртите класове в НУ „Св. св. Кирил и Методий“. Поканихме ги, за да споделим с тях уменията си за направа на великденска украса. Ние, учениците в 5. и 6. клас бяхме техни домакини, посрещнахме ги с хляб и сол по стар български обичай и им помогнахме да открият верните отговори в кръстословица, посветена на българските пролетни празници. Решавахме заедно задачи, за да разберем как в приказките също има математика. Та нали тя е навсякъде около нас… Показахме им колко е забавно в клубовете ни за занимания по интереси. Посадихме дърво в седмицата на гората и изработихме великденски кошнички и книгоразделители, защото кое е най-важно, когато четем… Ами… да знаем докъде сме стигнали. Пожелахме си весели празници и до нови срещи под покрива на нашето училище.

Ще се радваме догодина и те да станат частица от нашия весел екип!


145 години от Освобождението на България

Ученици и учители от СУ „Христо Ботев“ участваха в общоградското отбелязване на 145 години от подписването на Санстефанския мирен договор, което поставя едно ново начало за българската държавност. Освобождението на България от османско робство не е само национален празник за нас, то бележи възкръсването на нашия народ и ни носи свобода!


„Пътят на Левски ме води нагоре!“

С тържествен рецитал отбелязахме 150-тата годишнина от обесването на Апостола на свободата. Направен беше нов прочит на творби от съвременни автори, посветени на великия българин.


Талантливи ученици от СУ „Христо Ботев“ представиха своите артистични умения на коледния концерт на НЧ „Илия Бешков“ – гр. Долни Дъбник

На 21 декември 2022 г. се проведе Коледен концерт на Народно читалище „Илия Бешков“ – гр. Долни Дъбник. Ученици от СУ „Христо Ботев“ бяха главните действащи лица в него като част от СК „Бешков – 2018“. Те представиха своите таланти и се надиграваха и задяваха на сцената като истински майстори на танца.


Ученици от групите за ЦОУД в V и VI клас участваха в коледните работилнички, организирани от НЧ „Илия Бешков-1898“ – гр. Долни Дъбник

Същинско приключение и забавление за всеки от малки ученици от СУ „Христо Ботев“ беше направата на коледна торбичка от зебло и красиви декорации. Задачата поставена им по време на работилницата провокира тяхното въображение и ги накара да сътворят интересни декорирани миничувалчета за Дядо Коледа.


Провеждане на тренировъчно упражнение за поведение при земетресение

На 22 ноември 2022 г. беше проведено тренировъчно упражнение за поведение при ситуация на земетресение с висок магнитут и оказване на първа помощ на пострадал с наранена ръка.


Ученици от групите за ЦОУД в 5 и 6 клас посетиха библиотеката на НЧ „Илия Бешков-1898“ – гр. Долни Дъбник и участваха в инициатива по повод отбелязване на Деня на народните будители


Ученици от СУ „Христо Ботев“ взеха активно участие в общинския преглед на художествената самодейност, организиран от Народно читалище „Илия Бешков“ – гр. Долни Дъбник

Събитието се проведе под патронажа на кмета на община Долни Дъбник и беше под надслов „От извора на българската самодейност“.


Тържествено откриване на учебната 2022/2023 година в СУ „Христо Ботев“ – гр. Долни Дъбник