ГалерияПровеждане на тренировъчно упражнение за поведение при земетресение


– да се създадат условия учениците да анализират и оценяват конкретната екстремна ситуация;

– да получат модели на адекватно индивидуално и групово поведение (съобразно конкретната опасност или обстановка);

– да изграждат психологическа устойчивост, разбиране за връзка между помощ и взаимопомощ, подкрепа и съпричастност;

– да усвоят и извършат тренинги на различни видове неотложна, частична психологична помощ на пострадали при извънредни ситуации със заплаха за живота;

– да се затвърждават поведенчески навици при изпълнение на плановете за действие при евакуация от училищната стая и сградата на училището и на местата за временна дислокация в училищния двор или район;

– да се използват електронните мрежи за тематична, терапевтична комуникация между групата с цел преодоляване евентуални последствия от травматични форсмажорни събития.

Интересни, увлекателни и полезни за учениците бяха ситуациите, които обучителите им представиха.

 


Международен ден на учителя в ИСУ „Христо Ботев“

Днес в нашето училище беше същинска буря от забавни мигове. Всички учители и ученици бяха с приповдигнато настроение и се забавляваха по време на празника, организиран от групите за целодневна организация на учебния ден и техните помощници от 7, 9 и 10 клас.

Господин Гетов пожела на всички учители да не губят правилната посока – пътя към знанието!


Тържествено откриване на учебната 2023/2024 година в СУ „Христо Ботев“ – гр. Долни Дъбник

С радостно вълнение, детски усмивки и много цветя днес в нашето училище тържествено беше открита новата – различна и непредвидима – 2023 – 2024 учебна година.

Директорът на училището г-н Тошко Гетов в приветственото си слово пожела успешна година на ученици и преподаватели. Получи ключа на знанието от ученици от 6. и 7. клас, които се бяха превъплътили в образите на древногръцки богове.

Гост на празника беше и кметът на Община Долни Дъбник. Той поздрави присъстващите и им пожела спорна нова 2023/2024 учебна година.

С трепетно вълнение училищния праг прекрачиха малчуганите от пети клас със своите учители г-жа Лиляна Гергове и г-жа Десислава Гешева.

За първи път част от общността на ИСУ „Христо Ботев“ се почувстваха и осмокласниците и тяхната класна г-жа Диана Щъркелова.

Нека новата учебна година да бъде начало на нови надежди, нови постижения, нови успехи в познанието. Да бъдем здрави!

Честит първи учебен ден и на добър час!


Отбелязване на патронния празник на СУ „Христо Ботев“

На 2 юни тържествено отбелязахме патронния празник на нашето училище. Отдадохме почит на великия българин и на загиналите за свободата и независимостта на България.

24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Честит празник!

Днес празнуваме писмеността и книжовността. Нашата азбука е българската следа в европейската цивилизация и ние, съвременниците, трябва да запазим и пренесем езика си през изпитанията на времето, защото той е едно от съкровищата на националното ни наследство.

Пазете го чист!


22 май – спортен празник в СУ „Христо Ботев“ – гр. Долни Дъбник

На 22 май се проведе спортен празник в СУ „Христо Ботев“. Учениците мериха сили във футболна, баскетболна, волейболна и шахматна надпревара. Най-оспорван футболният турнир, в който се включиха отбори от 4 училища: СУ „Христо Ботев“ – гр. Долни Дъбник, ОУ „Христо Ботев“ – с. Садовец, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Горни Дъбник и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Петърница. На чело в надпреварата се изкачи отборът на горнодъбнишкото училище, а този на гимназията зае почетното второ място, следван от тимовете на Садовец и Петърница.


Ден на отворените врати в СУ „Христо Ботев“

На 6 април 2023 г. на гости в нашето училище бяха ученици от четвъртите класове в НУ „Св. св. Кирил и Методий“. Поканихме ги, за да споделим с тях уменията си за направа на великденска украса. Ние, учениците в 5. и 6. клас бяхме техни домакини, посрещнахме ги с хляб и сол по стар български обичай и им помогнахме да открият верните отговори в кръстословица, посветена на българските пролетни празници. Решавахме заедно задачи, за да разберем как в приказките също има математика. Та нали тя е навсякъде около нас… Показахме им колко е забавно в клубовете ни за занимания по интереси. Посадихме дърво в седмицата на гората и изработихме великденски кошнички и книгоразделители, защото кое е най-важно, когато четем… Ами… да знаем докъде сме стигнали. Пожелахме си весели празници и до нови срещи под покрива на нашето училище.

Ще се радваме догодина и те да станат частица от нашия весел екип!


145 години от Освобождението на България

Ученици и учители от СУ „Христо Ботев“ участваха в общоградското отбелязване на 145 години от подписването на Санстефанския мирен договор, което поставя едно ново начало за българската държавност. Освобождението на България от османско робство не е само национален празник за нас, то бележи възкръсването на нашия народ и ни носи свобода!


„Пътят на Левски ме води нагоре!“

С тържествен рецитал отбелязахме 150-тата годишнина от обесването на Апостола на свободата. Направен беше нов прочит на творби от съвременни автори, посветени на великия българин.


Талантливи ученици от СУ „Христо Ботев“ представиха своите артистични умения на коледния концерт на НЧ „Илия Бешков“ – гр. Долни Дъбник

На 21 декември 2022 г. се проведе Коледен концерт на Народно читалище „Илия Бешков“ – гр. Долни Дъбник. Ученици от СУ „Христо Ботев“ бяха главните действащи лица в него като част от СК „Бешков – 2018“. Те представиха своите таланти и се надиграваха и задяваха на сцената като истински майстори на танца.


Ученици от групите за ЦОУД в V и VI клас участваха в коледните работилнички, организирани от НЧ „Илия Бешков-1898“ – гр. Долни Дъбник

Същинско приключение и забавление за всеки от малки ученици от СУ „Христо Ботев“ беше направата на коледна торбичка от зебло и красиви декорации. Задачата поставена им по време на работилницата провокира тяхното въображение и ги накара да сътворят интересни декорирани миничувалчета за Дядо Коледа.


Провеждане на тренировъчно упражнение за поведение при земетресение

На 22 ноември 2022 г. беше проведено тренировъчно упражнение за поведение при ситуация на земетресение с висок магнитут и оказване на първа помощ на пострадал с наранена ръка.


Ученици от групите за ЦОУД в 5 и 6 клас посетиха библиотеката на НЧ „Илия Бешков-1898“ – гр. Долни Дъбник и участваха в инициатива по повод отбелязване на Деня на народните будители


Ученици от СУ „Христо Ботев“ взеха активно участие в общинския преглед на художествената самодейност, организиран от Народно читалище „Илия Бешков“ – гр. Долни Дъбник

Събитието се проведе под патронажа на кмета на община Долни Дъбник и беше под надслов „От извора на българската самодейност“.


Тържествено откриване на учебната 2022/2023 година в СУ „Христо Ботев“ – гр. Долни Дъбник